Despre Viata

Vrei relatie? Super! La ce ai renunta pentru asta?

By  | 

Exista o vorba din batrani care spune „intotdeauna e bine sa lasi loc de buna ziua”. Asa si este, e semn de civilizatie, bun simt si inteligenta. Doar ca „buna ziua” asta caruia i-ai lasat o fereastra deschisa, poate sa nu-ti fie prea de folos uneori.. o sa intelegi imediat la ce ma refer.
Indiferent cat suntem de deschisi la minte, o relatie vine la pachet cu gelozie si teama. Printre multe altele. E limpede ca atunci cand iubesti iti pasa. Si cand iti pasa mintea ta isi inchipuie, din pacate, uneori prea multe. De frica sa nu pierzi. Nu ma refer aici la oameni nebuni, obsedati de control, ci strict la o medie ok, asa ca noi :)). E normal ca atunci gand e vorba de sufletul tau in joc sa te temi. Poate exagerez, dar ma cam tem si eu ca nu exista durere mai mare ca cea a sufletului care, atunci cand te cuprinde, iti sfasie fara mila de la oase la maruntaie, intr-o bucla infinita, pana ce te ofilesti de tot.
Si-atunci cand iti doresti ceva sincer si de durata, atunci cand observi ca inima ti-e miscata de cineva, cu atat mai mult cu cat de ani si ani a stat acolo intepenita, ar fi bine sa joci cu cartile pe fata! Dar asta inseamna asumare. Asta presupune sa renunti la micile tale usi lasate deschise, la dorinte si placeri inca neindeplinite. Imi spunea la un moment dat un prieten drag „Dodo, intotdeauna o sa gasesti o femeie mai frumoasa, mai inteligenta, mai sexy, mai cum vrei tu”! Si are dreptate. Valabil si in cazul barbatilor. Nu poti la nesfarsit sa renunti si s-o iei de la zero, doar pentru ca permanent gasesti prospaturi in piata de carne si suflete, jocuri si inchipuiri erotice.
Cunosc destui oameni extraordinari dar singuri. Si unul din motivele pentru care isi pastreaza acest statut, indirect voit, este pentru ca s-au obisnuit asa si nu vor sa renunte la micile jocuri, flirturi si asa zise disponibilitati imediate. E greu cu asumarea, cel putin la fel de greu si complicat ca atunci cand vrei sa apara cineva in viata ta care sa-ti rapeasca mintile si care sa te faca sa uiti tot din trecutul si prezentul tau. Dar inainte sa apara naluca asta, bat-o norocu, trebuie in primul rand sa vrei si tu. Si nu oricum, ci cu adevarat! Si cu una si cu alta, cam greu.
Inceputurile-s toate faine. La dracu, cine n-ar vrea sa traiasca doar din inceputuri? Dar nu aici e provocarea vietii, nu aici arati (si iti arati) cine esti cu adevarat! Daca-mi permiti o comparatie, e ca si cand ai vrea sa mananci doar aperitivul de la orice masa si niciodata sa nu ajungi sa te bucuri sa gusti din desert.

#vorbedinpridvor

2 Comments

  1. Cristian Greger

    decembrie 8, 2015 at 10:07 am

    Eu cred ca pentru a construi o relatie sincera si serioasa trebuie sa te intelegi pe tine in primul rand. Sa accepti ca esti in stadiul in care ai nevoie sa cladesti. Atunci gelozia, teama, frica de comitere, groaza de a nu fi ranit se transforma. Toata energia depusa in mod normal spre lucrurile astea care shubrezesc iubirea se metamorfozeaza in acceptare, intelegere si daruire. Adica dragoste adevarata! 😉

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *