Despre Viata

Simplu sau complicat? Despre fericirea de ieri si de azi. A ta sau a lor.

By  | 

Pe facebook la vale mi-a picat sub ochi un cartonas cu mesajul:

Mi se pare mie sau inainte lumea era mai simpla, dar mai fericita?!

Hopa! Aici e de discutat 🙂 Am impresia ca oamenii in loc sa faca sa le fie bine AZI se leaga ombilical de tot felul de stari melancolice. Chill, nu ma iau de nimeni, si eu patesc. E aiurea pentru ca nu ne ajuta la absolut nimic, ba chiar ne face si rau, in sensul in care ne desprinde de prezent mult prea tare, pe cand – daca nu ma insel, noi trebuie sa traim azi si nu altcandva.

Lumea a fost din totdeauna complicata. Putem derula istoria cu zeci sau sute, chiar mii de ani in spate si tot o sa gasim opulenta, invidie si prostie. Aspectele astea nu o sa se sfarseasca niciodata. Nu-mi place sa spun asta, dar pana la urma cine stabileste cum e corect sa traiesti? Simplu sau complicat? Daca oamenii aia care o ard mai mereu pretios, care pozeaza in cei mai feiriciti dintre pamanteni, oameni pe care ii irita simplitatea ta, daca ei sunt fericiti si asa le este bine.. e rau? Ca nu-ti place tie, ca nu esti deacord cu comportamentul lor, cu modul in care isi traiesc viata si nu-i intelegi, asta nu inseamna ca ei sunt naspa si tu ok.

O luam si invers.

Tu esti un om normal care intotdeauna a apreciat simplitatea si fericirea nascuta din cele mai banale lucruri. Nu te intereseaza luxul si nici „inalta clasa sociala”, adica aia pe care i-am descris mai sus. Frecventezi locuri fara pretentii, cu oameni la fel ca si tine, poate ai o inclinatie mare spre arta sau pur si simplu nu esti curios de nimic care sclipeste si incepe cu bling bling. Te intereseaza ca sunt unii care beau doar donperinioane cand tu bei ursulene si aia nu stiu ca tu existi? Nu, efectiv nu te intereseaza si nici n-ar avea de ce.

Deci, pana la urma fiecare dintre noi alegem cum ne dorim sa fim. Simpli sau complicati, nu are importanta atata timp cat suntem fericiti cu alegerile pe care le facem. Nimeni nu te obliga sa mergi in locuri de fite, cum nimeni nu te impinge de la spate sa te duci doar in carciumi in care poti intra doar cu tenisii.. rupti.

Atata timp cat facem astfel de comparatii, ca aia sunt nefericiti si noi fericiti sau invers, cred ca nu ne deosebeste nimic de ei. Suntem in aceasi gloata si difera doar pretul pe care-l platim. Iar banii oricum nu conteaza atunci cand vine vorba de oamenie.

Sa aveti o zi si simpla si complicata, dupa bunul gust si plac.

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *