Despre Viata

Nu ma intereseaza pe cine iubesti, atata timp cat.. iubesti!

By  | 

Ea 20 si-un pic de ani, el peste 40. Ea este clar pe interes.

Ea in mega forma, cu forme scluptate parca de divinitate, el bate suta de kile lejer. Ea este clar pe interes.

Ea face parte dintr-o familie modesta, el un prosper om de afaceri. Ea este clar pe interes.

Ea fata simpla, poate doar cu liceul, el absolvent londonez cu un MBA agatat lejer la chei. Ea este clar pe interes.

Probabil ca daca mai rascolesc bine prin minte mai gasesc astfel de exemple, dar cam astea mi-au venit acum rapid. In zilele noastre incepem sa inlocuim situatia ei cu al lui din ce in ce mai mult. Adica, mai pe fata, si EL incepe sa fie tot mai mult pe interes. N-am chef sa discut acum despre interesul asta, o data pentru ca incepe sa-mi fie greata numai cand citesc sau aud cuvantul pronuntat, iar pe de alta pentru ca sunt si alte aspecte la care din pacate nu ne prea gandim.

Bai, acum la modul cel mai serios, daca oamenii aia chiar se iubesc? Hai sa judecam putin! Ce conteaza cum arata unul sau altul? Grasi, slabi, urati, frumosi, bogati, saraci, albi, negri, tuciurii sau mulatri, prosti sau destepti, educati sau nu, din familii bune sau mai putin bune.. daca oamenii aia doi SE IUBESC, nu cred ca ar trebui sa-i pese cuiva, in sensul de a le purta grija. Lasa-i sa-si vada de viata, cum de altfel trebuie sa-ti vezi si tu de a ta. Sa porti tu grija altora, fara sa stii ce ii leaga de fapt pe oamenii aia doi, chiar mi se pare o mizerie. Stiu, suntem obisnuiti sa punem etichete, si-o facem de multe ori fara sa ne gandim. Dar hai sa ne dezvatam de obiceiul asta prost si sa lasam loc de.. bine. Ca poate le-o fi bine si ne racim gurile degeaba. Sau, asta e si mai si, poate astazi comentam ca ala sta cu o grasa urata si maine fara sa putem intelege o sa ne indragostim de o femeie exact la fel. Ce? Cine a zis ca nu se poate? Daca efectiv iti suceste mintile si pa? Sau, un alt exemplu, n-o fi posibil ca tu fata bogata sa te indragostesti de un baiat sarac si dintr-o data sa nu-ti mai pese daca-ti ofera sau nu trandafiri cu roaba si moieturi cu cisterna? Eu zic ca e. Dragostea pura nu are de-a face cu materialul. Ca discutam si despre siguranta, asta e altceva.

Stiu ca in mod normal pare spre imposibil sa unesti oameni din medii diferite, in primul rand – si aici e trist rau de tot, din cauza familiei care-si baga coada (a se citi p***) in fericirea ta, doar pentru ca ei stiu intotdeauna ce-i mai bine pentru tine, iar tu esti prost si nu conteaza ce simti. Da, direct si indirect asta fac. Cum de altfel facem si noi, cei care punem etichete fara sa avem habar care-s preferintele, care-i fericirea, care-i motivul care tine oamenii aia doi legati.

Asadar, chiar nu ma intereseaza pe cine iubesti, daca iubesti! Restul nu e cancan, ci doar invidie ieftina, barfa jenanta si incapacitatea de a intelege ca oamenii iubesc diferit si ca in realitate dragostea nu-i ca si-n reviste, pe internet sau la televizor.

Gata! Sper sa se inteleaga ceva din ce am vrut sa zic. Hai sa ne iubim, cu toate defectele si imperfectiunile noastre. Poate chiar ele ne unesc de fapt!

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *