Despre Viata

Mama. Doua sfaturi pe care nu o sa le uit niciodata!

By  | 

Mi-e dor de mama.. asta este cu cel mai bun inceput de articol pe care l-am scris si o sa-l scriu vreodata. O sa fie cu semn de egalitate atunci cand o sa vorbesc despre sotie si copii, dar dupa cum stim cu totii e greu sa faci astfel de topuri, de fapt ele nici nu trebuie facute, sunt locuri unice si speciale pe care le ocupa fiecare in inimile noastre.

Mi-e dor de mama.. Mi-e dor de simplitatea ei, de bunatatea, echilibrul, daruinta, speranta, increderea, respectul, sustinerea neconditionata, dragostea, tihna si tot ce poate fi mai bun in viata asta.. lucruri pe care le-am invatat de la ea si sper sa le pot oferi mai departe.

Nu o sa va retin mult, desi simt sa scriu o multime de lucruri, insa cred ca e mai bine sa tratez subiectul pe larg cu o alta ocazie, poate chiar de ziua mamelor. Pana atunci, dupa cum spuneam in titlu, dincolo de cum trebuie sa fii si sa te comporti in general in viata, retin doua sfaturi care mi-au devenit “biblie” si dupa care incerc sa ma ghidez mereu:

  • “Copilul mamii, sa nu-ti bati joc niciodata de nicio fata.. pentru ca nici mie nu mi-ar placea sa-si bata joc cineva de tine si sa te vad ca suferi”

Cat de direct, cat de simplu, cat de real! Recunosc, poate nu mi-a iesit intotdeauna si anumite actiuni sau vorbe mi-au fost intelese sau interpretate gresit, dar am facut tot posibilul de-a lungul timpului sa nu amagesc. Vorbele astea mi le-a spus intr-o discutie personala pe care am avut-o cu ea la 16 ani. Acum am 31.. Cu siguranta am gresit, insa pe cat a fost posibil m-am tinut de acest principiu.

  • “Copilul mamii, eu te sustin indiferent ce o sa alegi sa faci in viata, dar te sfatuiesc sa alegi in primul rand sa fii fericit. Stiu, sunt importanti banii, da’ la ce te ajuta daca ii ai si nu esti fericit? Ce faci cu ei?”

Am inteles din prima mesajul si m-am facut piele de gaina instant, mai ales ca el venea intr-o perioada dificila, o perioada in care eram total dezorientat. Stiu ca asta nu inseamna sa fii sarac lipit pamantului si e imperios necesar sa ai un minim care sa-ti asigure un trai decent. Daca ma pornesc acum sa-l explic exact divaghez si trec la alt subiect ce nu face obiectul postului de azi.

Asadar, care sunt principalele sfaturi pe care le retii de la mama ta? Le respecti? Te straduiesti? Iti amintesti din cand in cand? Mi-ar face mare placere sa stiu ca da! In primul rand pentru ca si noi la randul nostru o sa fim parinti, poate unii din voi sunteti deja, si ne-ar bucura tare mult sa stim ca ai nostri copii tin cont de ce i-am invatat si ca le suntem cumva modele de viata. Cel putin in principii 🙂

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *