Despre Viata

Luni. Espresso. Incredere

By  | 

O alta zi de luni. Dupa ce am creionat cateva scenarii – spoturi radio, din poveste in poveste cu clientul, am ajuns sa discutam despre.. masini? Nu! Fotbal? Nu! Femei? DA! La dracu, sunt convins ca nimeni nu se astepta la una ca asta! Intamplarea face ca discutia nu s-a focusat pe sani, fese si alte decolteuri apetisante, cum de altfel iarasi nu v-ati fi asteptat, si pe buna dreptate de altfel :D, ci pe o chestiune de viata foarte serioasa. INCREDEREA!

Sunt in stare sa bag mana in foc ca orice barbat sau femeie isi ridica problema asta, parca din ce in ce mai des. Oricat de mare ar fi atractia, farmecul, chimia si fizica cuantica intre tine si jumatatea in cauza, tot n-ai cum sa nu te temi, sa nu te gandesti serios, cu atat mai mult cu cat ai experiente care cantaresc greu, „pana cand dureaza? care e termenul de valabilitate? ce fac dupa?”

Si da, tot mai multi oameni inseala. Tot mai multi oameni au masti pe care le schimba mai des decat chilotii. Tot mai multi oameni isi pun interesele, fie ele de orice fel, inaintea fericirii, inaintea binelui, inaintea echilibrului interior. Tot mai multi oameni pedaleaza orbeste spre succes, necontand ca banii de la capatul tunelului nu mai au nici o sclipire pentru ceea ce lasa in urma..

Acum pe bune, poti ramane indiferent cand observi lucrurile astea zilnic in jurul tau? Poti arunca vina la infinit pe societate si apucaturi meschine? Pe fatarniciile care isi potrivesc tot mai bine hainele adevarului? Nu. Si ce faci? Te retragi undeva in munti intr-o chilie si te apuci sa scrii o carte la lumina unui felinar despre realele valori ale vietii? Nu, nici poveste! Te faci frate cu dracul pana treci puntea vietii, ca iata, doar asa se poate? Pai nu, pentru ca o data trecuta, trece si viata si n-ai rezolvat nimic!

Si-atunci?

Jur ca nu stiu sa raspund concret la intrebarea asta, insa ma pot gandi ca o mana de oameni care-ti pot fi exemplu de viata tot poti gasi.. Si o data ce i-ai gasit nu mai ai voie sa-i lasi. Te inconjori cu ei si inveti. Sau daca n-ai sansa asta, nu-ti ramane decat sa speri in continuare ca lucrurile pot fi si bune si corecte. Cel putin pleci de la o baza cinstita.. altfel ne-am duce dracului toti si-ar fi prapad, oricat de bine ar arata el pe facebook!

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *