Despre Viata

In viata, cel mai important e.. sa nu te scremi!

By  | 

Am vazut prea multi oameni care dau din coate depasind viteza luminii si parca tot cotesc (adica, pedaleaza) pe loc. M-am vazut inclusiv pe mine de suficiente ori, exact in aceeasi ipostaza, cand transpiram ineficient, numai din dorinta de a face sa fie bine. Si n-am facut. Poate, de multe ori, nu fac nici acum..

Cumva, viata nu adora sa fie fortata. Cel putin nu tot timpul. Nu cred ca gresesc daca spun ca viata este ca si o femeie, dar nu ca una oarecare, ci ca o Lady. Trebuie sa fii rafinat, sa ai rabdare, sa stii sa vorbesti, sa asculti, sa intelegi, sa stii cum sa te asortezi cu momentul in care te izbesti fata in fata cu ea, sa stii sa reactionezi la fractiune de secunda, sa stii ce vrei in primul rand de la tine – si apoi de la ea, sa ai siguranta si luciditate in expunerea ideilor si a viziunii, sa stii cand trebuie sa stai in banca ta si cand sa blufezi.. Iar cand apare valul, exact pe trendul ascendent, sa simti clipa aia in care o poti lua de par si-o poti da de toti peretii, stiind clar ca asta vrea. Nebunie! Altfel, o sa pari un idiot, un novice, si nu te supara, efectiv n-ar avea ce face cu tine. Nici viata, nici femeia. Efervescenta fara o piscatura de control si strategie, e mascareala si-atat. Iar de la o varsta, nici macar tu nu mai gusti astfel de spectacole.

Asadar, lasa sa vina, lasa sa se intample, ofera si primeste, pierde si castiga, razi si plangi, iubeste si uraste, adora si blameaza, lasa-te-n deriva si indragosteste-te de regasire, plimba-te si fugi.. dar nu te zbate anapoda sa fii.. nici mai rau, nici mai bun..

Nu cred ca vrei sa fii un buchet de flori artificiale. Frumos, exceptional, dar pe care nu-l vrea nimeni..

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *