Despre Viata

Fata de la metrou

By  | 

Am vazut-o la Piata Victoriei. Bruneta, poate chiar usor slabuta, imbracata simplu intr-o pereche de blugi negri, o camasa si-un rucsac in spate. Pana sa vina metroul am stat pur si simplu in spatele ei, apoi usor in lateral sa-i vad chipui si m-am holbat ca un prost, mai ales atunci cand am reusit sa-i zaresc bine fata. Doamne! Era absolut superba, de-o frumusete.. nu stiu, speciala, aparte, genul ala pe care rar il vezi expus in selfieuri pe instagram. Deci, raritate maxima. Ma ducea cu gandul la o actrita celebra de prin 60-70 al carui nume nu-l stiu, dar nici nu conteaza pentru ca ea era mult mai frumoasa. In timp ce o priveam si-mi faceam scenarii cum sa o abordez a venit trenul. M-am tot foit si inscris printre multime astfel incat sa ma pozitionez in perimetrul ei, lucru care mi-a reusit. Cred ca vorbea la telefon si apoi asculta muzica prin niste casti wireless pe care nu i le vedeam de par. Speram sa mearga cat mai multe statii.. si eu cu ea. Pana sa-mi fac curaj sa merg sa-i spun ceva, stie dracu ce – orice, chiar si un balbait penibil, a coborat la Stefan Cel Mare. Mare idiot am fost..

Ii povestesc intamplarea de mai sus asta seara unei bune prietene. Reactia ei?

– Sunteti niste p*** blege! Bine ca pe facebook si Instagram stiti sa abordati, sa scrieti texte, sa aburiti, sa bla bla bla si cand vine vorba sa abordati in viata reala sunteti pasta!

Ce puteam sa-i zic? Ca nu are dreptate? Sa ma scuz? Nu, nu puteam sa fac asta, desi cumva niciodata nu mi-au placut astfel de abordari.. ca si om cu mintea la cap te gandesti “oare nu-i penibil?, oare daca are iubit? oare ce crede? oare-i potrivit sa ma implant asa in fata ei? oare nu ar trebui totusi sa facem un schimb de priviri, sa-mi transmita niste semnale?” Si pana te intrebi toate lucrurile astea.. ea coboara la urmatoarea statie!

Si cand te gandesti ca nici nu stim cate statii avem in viata asta.. daca o fi doar una, adica aia, si noi n-am coborat unde trebuie, prea ocupati fiind cu “daca si iar daca”?

P.S. Am scris povestea asta reala pentru simplul fapt ca sunt convins ca indiferent de sex, cu totii dam niste rateuri de vai de capul nostru. Si-i pacat. Ii pacat pentru ca acea clipa trece si nu ne acordam sansa de a face ceea ce simtim. Si cand s-o facem? Cate vieti avem?

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *