Despre Viata

Fara iubire nu se poate! Punct!

By  | 

Scurt si la obiect, fara alte introduceri spectaculoase in scena, avem exact doua scenarii:

1. In viata trebuie sa te orientezi, asa ca fa cumva si ia-ti pe cineva cu bani si stii o treaba sigura!

2. In viata trebuie sa te orientezi, asa ca fa cumva si ia-ti o fata simpla si misto si ai sigur liniste.

Acum sincer.. se poate ceva mai de cacat de atat?

Daca in viata asta sufletul actioneaza numai dupa matematica pura si nimic mai mult, atunci hai s-o spunem pe aia dreapta!

1. In viata trebuie sa te orientezi, asa ca fa cumva si ia-ti pe cineva cu bani si stii o treaba sigura!

Fratele meu, indiferent de ce culoare ai fi, spune-mi te rog ce am de castigat daca ma iau prin viata cu Xuleasca doar pentru ca are bani si atat? Ok, inteleg, daca astazi ma casatoresc cu ea, cam tot ce inseamna probleme existenteale – casa, masa, masina, haine, excursii, siguranta zilei de maine, alea alea, toate imi sunt bifate – poate la cel mai inalt nivel, respectiv asigurate bai difolt. Asa si? Eu nu zic ca nu-i fain, ca nu-i misto, ca o perioada poate fi totul roz, insa daca ma intrebi pe mine, eu, in toata nebunia mea, jur ca imi fac reale probleme legate de suflet. Si nu glumesc! La ce-mi folosesc toate cele daca sufletul meu e in plop si plopul in aer? Unde-i fericirea, te rog explica-mi! Ca o sa am si o sa vad nu stiu ce, orice? Da ce cacat ma fac cand ma pun seara in pat cu femeia aia pentru care nu simt nimic in afara de bani si mintea mea nu vede si simte altceva in afara de dorinta aia incontrolabila de indragosteala? Intelegi? Treaba asta nu-mi foloseste la nimic. Lasa-ma sa-ti spun eu.. in clipele in care sufletul urla dupa fericire, orice om de pe planeta asta este in stare sa dea orice pentru a o avea! Numai ca pentru unii e mult prea tarziu. Nu, multumesc! Chiar nu-s curios!

2. In viata trebuie sa te orientezi, asa ca fa cumva si ia-ti o fata simpla si misto si ai sigur liniste.

Fata simpla? Daca se poate si de la tara, suna excelent, chiar basm curat. Ei bine, cu fata asta simpla de tot, daca nu simti nimic altceva, te poti arde din nou rau de tot. Fata asta simpla din filmul nostru, ori ramane atat de simpla incat iti poti lua adio de la orice inseamna evolutie si nu cred ca-i pont, ori incet dar sigur o sa se transforme intr-o complicaciune greu de descris, o data ce a gustat din “lumea buna”. Deci, din nou, nu multumesc!

Bai, serios acum, eu m-am saturat de sabloane de viata! Decat o fata cu tot ce-i trebuie sau una simpla ca-n carti – daca nu simt nimic si vizez doar niste “solutii recomandate – ponturi nu gluma”, mai bine imbatranesc dracului singur!

Na, imi asum posibilitatea de a fi un imatur in clipa in care scriu randurile astea, insa cu orice risc inca imi ofer sansa de a crede in dragoste. Ca o sa ajung sa iubesc un suflet bogat, sarac, destept, prost, simplu sau complicat, nici nu ma intereseaza, atata timp cat iubesc si imi este bine si sunt fericit! Punct! Si de la capat, ori de cate ori este nevoie!

Noapte buna!

#vorbedinpridvor

1 Comment

  1. christinemarieturcu

    martie 14, 2016 at 12:06 am

    Sufletul nu e prost, deştept, sărac sau bogat sau complicat..Sufletul este şi atât. Dacă ajungi să îi descoperi în orice oglindă ai gândi te-ai pierdut din start de tine şi al tău suflet..Ai pus problema-concluzie la final foarte simplu şi în aceeaşi analogie, dar parca prea pare o „ocluzie” emoţională ce se transformă în ulcer. E cam greu să mai găseşti ceva pur şi simplu „normal, frumos”..Dar cred că se leagă de mult de un alt articol al tău de capete plecate în jos şi încruntare..Îmi povestea un prieten de la Paris că a ajuns să nu mai simtă şi am înţeles că nu mai simte, pentru că nici eu nu mai simt şi suntem toţi aşa. Toţi care gândim şi ne mai întrebăm ce pana mea e cu viaţa aiasta, până vine răzbelul cel mare şi cu nr3 în ring…Unii ne-am înbolnăvit deja de frica globalizării şi gripa ei. O anunţau călugării greci, o presimţeau toţi dar se manifestă şi devenim gadgeturi şi mici roboţei de servici. În România cea mereu în urmă şi „nărăvaşă” în a aplica reguli şi legi şi europenizări, încă mai avem noroc. Dar nu ştiu pentru cât timp…
    Dar revenind la iubire şi căutare, e bine că mai cauţi fericirea aceea aspirativ-paleriană. E o naivitate sublimă şi-ţi doresc să n-o pierzi niciodată şi chiar să şi găseşti rara avis-ul sentiment de fericire şi să-l ştii menţine şi ocroti. Oameni buni merită să găsească, idealismul lor trebuie răsplătit cumva de Ceruri în astă lume, chiar şi în astă lume…#chapeau pentru scriere;)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *