Despre Viata

Eu pot sa jur ca suntem niste fraieri! Scuza-ma te rog, dar chiar n-am cum s-o spun altfel!

By  | 

Am avut o zi complicato-agitato-idioata si parca tot sunt generos daca o numesc asa. In drum spre casa am parcat intr-un supermarket sa-mi iau ceva, habar nu am ce. M-am ales cu cateva prostii de-ale gurii in cos si.. doua beri. Vorba aia, cad bine la ceas de seara. Nici n-am intrat bine in casa si direct am fasait una. Asa la tigara, intr-un mod inocent desigur, mi-a venit o vorba din pridvor in cap. Am pus-o pe Instagram

Cand spui „bai, mi-e super dor sa..” ar fi fain nici sa nu apuci sa termini si pac sa te trezesti cu cineva de mana! #vorbedinpridvor

Totusi parca nu ma multumeste si parca ma impinge sa scriu mai mult. Stii de ce suntem niste fraieri? PENTRU CA ANALIZAM PREA MULT LUCRURILE, stie bunul Dumnezeu de ce, de zici ca suntem un soi de nemuritori mai autentici decat Nemuritorul ala din film, imi scapa acum numele. Rambo sigur nu-i.

Off, scuze! Ma refer la relatii. Adica mai precis la lipsa lor. Ai observat cat de usor se indragostesc unii? Serios acum, nu ti-e ciuda? Daca nu mie, macar tie sa-ti recunosti. Eu zic clar si raspicat ca pe mine uneori chiar ma cuprinde un soi de ciuda.. pe mine! Bai tata, aia cum pot? Azi se cunosc si maine-poimaine zici ca se cunosc de-o viata. Zang relatie, zang iubire, zang planuri, zang da-i sa sune in toate cele. Si tu stai de pe margine si te uiti, observi si exclami.. “no uita-te tu si la astia! inca doi care s-au gasit! mereti maaa!” Clar ca fierbi, chiar daca de fapt oamenii aia iti sunt dragi si le vrei tot bine din lume. Dar tu de gandesti de fapt la tine, mai precis la incapacitatea ta de a face la fel.

Off, scuze! Dar tu ai motive, nu esti incapabil/a asa numai din senin! Enumeram cateva?

1. In sinea ta, desi nu recunosti la nimeni, inca vrei sa fie nu chiar perfect, dar macar asa, putin perfect. Deci, nu e si nu ai.

2. Lasa-o-n Frantz, dar macar un strop de romantism sa aiba, ce balconul meu!

3. Da serios acuma, romantismul vietii cu tot, dar nu poti duce o viata ca-n poezii. Tre ceva actiune acolo, o leaca de agresivitate bre, un strop de “treci incoace mrrrrr”. Sa te mai scuture din cand in cand.. pana ceri apa dupa ultimul “ahhhhh”!

4. Muncesti de-ti sari capacele si asta iti ocupa tot timpul.

5. Te-ai saturat sa tot oferi sanse.. degeaba! Inca o data? Pana cand tot inca o data?

6. Desi in teorie inceputurile sunt faine, dar parca iti vine sa vomiti cand te gandesti ce nimicuri se povestesc la prima intalnire si cat de penibil pare totul. Hai drecului mai bine sa fim beti. Dar nici asa nu-i bine ca facem prostii si nu ne putem cunoaste asa, ce relatie sa incepem?

7. Tu vrei viitor serios, vrei sa construiesti, vrei planuri concrete, nu aiureli ce-ti vand mai toti pretendentii astazi.. doar asa ca suna bine.. pana obtin ce vor. Efectiv te-ai saturat.

8. Tu ai ghinion, no. Incepi sa te obisnuiesti deja cu ideea.

9. Ca sa nu ma mai lungesc, aici sa zicem ca sunt introduse toate cele care nu mi-au venit mie in cap, dar sunt in egala masura scuze cat se poate de reale, plauzibile, de netagaduit.

Bun. Acum la final.. stii ce?

TOATE ASTEA SUNT NISTE PROSTII CARE NU FAC ALTCEVA DECAT SA TE FACA SA RAMAI EXACT IN STADIUL IN CARE ESTI ACUM!

Ca altfel, vezi oamenii de care vorbeam mai sus, erai si tu unul care in clipa asta se bucura de dragoste, de tinutul ala de mana, exact ca-n vorba din pridvor.

Si inca ceva… cu dragostea nu merge la calcul, la analize, la targeturi si tascuri de indeplinit. Nu! Dragostei ori ii dai drumul, ori o lasi sa vina asa cum vine ea natural, ori pleaca la altii. Si pe buna dreptate. Nici tie nu ti-ar placea sa-ti zica cineva permanent ce si cum e bine, ce si cum trebuie facut si mai ales cand te primeste cu o mie de suspiciuni.

Doamne cate prostii am scris. Dar le las asa.. tare mi-e teama ca-s adevarate.

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *