Despre Viata

De ce tot atunci cand vine Craciunul ne arde mai tare sa iubim?

By  | 

Este evident faptul ca nu sunt singurul care a observat si simtit lucrul asta. Cand se apropie sarbatorile de iarna parca-ti iau foc calcaiele si sufletul, iar mintea dintr-o data ti se umple de beculete in forma de inimioare ce ar lumina orice suflet care te-ar primi cu colindul dragostei tale.

Pana pe la inceput de decembrie esti mare si tare, viteaz si zglobiu, gigolo si maciolo in toate cele, dar cum se apropie tot mai tare Craciunul parca te inmoi cu fiecare fulg care cade.. sau nu. Oricum ar fi, dintr-o data te faci de plus (plush) si culmea, nu ca sa-ti tina de cald – deci nu-i o simpla adaptare la conditiile meteo actuale, ci pur si simplu asa suntem toti facuti sa ne ia cu dragoste, melancolie si pohte de tinut pe cineva de mana, in brate si-n alte cele despre care se zice ca-i pacat sa.. 😀

Totusi, n-ai cum sa nu te intrebi “DE CE?”? De ce doar acum sau acum mai tare ca niciodata?

Oare pentru ca fara sa vrem devenim mai sinceri fata de noi in primul rand? Oare doar pentru ca inima nu-i facuta sa bata-n gol si are nevoie de ceva care sa o completeze, sa-i seteze un ritm, un sens? Oare pentru ca oricat ar fi de faina si interesanta viata de burlac sau burlacita eterna, in sufletul nostru fiecare dintre noi, indiferent cat de succes si curtati suntem, tot la micile placeri si simple bucurii ne rezumam si impartim? Oare nu doar alea conteaza si au farmesc pana la urma? Serios acum, la ce ne folosesc zecile, sutele sau miile de curtari, likeuri, aprecieri care mai de care mai exotice, daca o data pe an nu suntem in stare sa ne bucuram cu adevarat de cineva, de acel/acea cineva care conteaza de fapt, care si pentru care merita tot efortul, toata osteneala acumulata de-a lungul anului, vietii, etc?

Poate ca exagerez sau sunt mult prea subiectiv, insa eu cred ca intr-adevar Craciunul este singura sarbatoare care nu ne poate lasa sa mintim. Craciunul scoate ce e mai bun din noi, chiar daca aparent ne tinem ca fraierii tari, ca vezi Doamne noi nu.. Noi nu avem emotii pe care se le aratam si impartasim altora. Noi nu visam, noi nu vrem, noi nu speram, noi nu mai stiu ce.. Hai s-o zicem pe aia dreapta ca oricum se vede! Noi, multi dintre noi, suntem niste fraieri! Bine, ghinionisti notorii :))

Nu o mai lungesc.. indraznesc insa sa te rog, macar acum cand mai este timp de facut ceva.. daca simti, daca vrei, daca tu consideri ca merita cat de cat.. fa-o! Da naibii un semn si nu te tine lemn ca nu-ti foloseste la nimic. La un moment dat o sa putrezesti in orgoliile tale stupide, cand la un apel sau sms distanta exista cineva care te poate slefui, suficient de bine si frumos ca sa traiesti o vesnicie.. fericit/a!

Da, poate pare ciudat, dar fiecare dintre noi avem un mester al inimii noastre! E persoana aia, una singura care ne poate repara sau strica 🙂

Deci?

Putem macar in anul asta, asa in secret, in loc de HO-HO-HO sa zicem HAI-HAI-HAI?

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *