Despre Viata

Cine face primul pas? Cine vine, cine scrie, cine suna primul?

By  | 

Ma indoiesc ca are vreo legatura, insa mi-a venit subiectul asta in cap imediat dupa primele acorduri de la piesa asta:

Citeam cateva pareri despre castigarea Premiului Nobel pentru Literatura a lui Bob Dylan. Nu-treaba mea sa zic daca merita sau nu, ori sa intru in teorii ale conspiratiei, asa ca ma indrept direct spre ideea care mi-a venit in cap pe acordurile mentionate.. apropo, ii poti da si tu play 🙂

Eu cred ca avem exact trei tabere:

  1. Tabara “conservatoare” – Aici lucrurile sunt cat se poate de simple. Barbatul initiaza orice, dar absolut orice. As completa cu “ca trebuie sau nu, el initiaza, frate!”. El face, el vine, el zice, el scrie, el suna, el drege, Jean boxeaza, el loveste, el primeste. Parca asa era vorba.. Nu cred ca e gresit daca ne inchipuim ca intr-un astfel de scenariu femeia nu face altceva decat sa jurizeze un act artistic mai mult sau mai putin inspirat. Mi-o si inchipui imbracata provocator, black & white, cu ochelari pe ochi si cu un carnetel si stilou in mana. Scena clasica. Sau cu o tableta in loc de carnetel si isi mai umezeste din cand in cand degetul aratator pentru touchscreen ca sa fie sigura ca noteaza acolo “4! stai jos, 4! data viitoare vii cu parintii!” N-am nimic cu femeile, adica ba am, le iubesc si le respect – pe cele care merita iubite si respectate, insa chiar nu mi se pare cinstit, ba chiar lipsit de orice haz sau provocare majora. Asta daca nu cumva cei doi s-au hotarat sa joace vreun clasic porno de plictiseala, atunci hai ca mai vezi vreo scuza..
  1. Tabara “femeia de fier” – Spre surprinderea audientei generale, femeia nu are chef, nu are timp, nu o intereseaza si nu tine cont de nimic si actioneaza atunci cand vrea ceva. “Fraiere, astept de doua saptamani sa ma inviti la o cafea! Ce faci? Vii sau nu? Zic cafea pentru ca ai ratat momentul cu vinul, ce drecu sa-ti fac, fraiere!” Ca orice fraier de pe lumea asta, barbatul se duce, dar treaba nu-i mai obla niciodata. In primul rand pentru ca femeii ii place sa conduca, dar sa aiba ce! Altfel spus si usor de inteles, ii misto sa conduci atata timp cat cineva opune acolo putina rezistenta, exista un varf de mister, o leaca de “stie p***” sa fie ceva, ca altfel n-are niciun farmec. E ca si cand ai zice ca tu conduci metroul de la Victoriei la Romana, dar el oricum merge pe ruta aia, cu sau fara tine!
  1. Tabara “indecisilor” – Asta-i cea mai delicioasa. Nimeni nu zice nimic, dar in schimb ne like-uim, apreciem, comentam, share-uim, ne dam peste cap prin mii de dublu-clikuri prin suflete si imaginatii, dar nimeni nu face nimic mai mult de atat. Si stii de ce? Pentru ca cel putin unul din ei se gandeste – adica am vrut sa zic amandoi, “bai, pana mea, sigur are 19293873829 admiratori/admiratoare care-i trimit zeci/sute/mii de miliarde de catralioane de mesaje, ce cacat ma gasesc si eu sa ma bag in seama. Sigur ori nu-mi raspunde deloc ca nu vede sau nu vrea, ori baga un zambet din ala sec de politete, ori schimbam trei cf-uri cu bine mersi si aia e”.

Si-acum s-o zicem pe aia dreapta, indiferent in ce tabara te regasesti, desi cu cea mai mare probabilitate ai trecut, cel putin din curiozitate, prin toate trei:

CE AI DE PIERDUT DACA FACI CEEA CE SIMTI?

Sa fim sinceri! Daca nu cu altii, macar cu noi! E rusinos sa incerci sa initiezi o conversatie? Trebuie sa te gandesti intai la ce sex porti, la astre, zodii si planete? Se cade sau nu? Sau mai stiu eu la ce alte imbrobodeli inutile si impedimente sociale?

“Sa se cada fratele meu, oricum, numai sa cada bine!”

Corect?

E mai misto daca te ti tu tare “batos cum se zice in Ardeal” si nici dracu nu te baga in seama in afara de propria-ti singuratate? Da, aia cu mii de like-uri si mesaje!

Asadar, cine face primul pas? Cine vine, cine scrie, cine suna primul? Cum sta treaba? Cum e corect?

NU CONTEAZA! SE AUDE? NU CONTEAZA, ATATA TIMP CAT AMANDOI AU CEVA DE CASTIGAT! GEN.. IUBIRE?

Eu zic ca daca tu nu esti in stare sa decizi, analizand mult prea multe variante si experiente trecute, cel mai bine ar fi sa-ti lasi sufletul sa decida! Tare “mi-e teama” ca el o sa zica direct #hai

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *