Despre Viata

Cea mai frumoasa dorinta pe care si-o poate pune un om!

By  | 

De la o varsta nu-ti mai place sa te avanti in club, in inghesuiala, in transpiratii, in bubuieli care-ti sufoca timpanele, in locuri in care poti sa faci orice numai sa povestesti nu. Nu-i vorba ca nu ti se mai face dor uneori de-un dezmat ca-n “vremurile bune”, dar ti-a iesit din reflex si mintea ta nu mai naste idei de genul “in sfanta seara de sambata n-am cum sa nu merg la club”! Incepi sa preferi locuri misto in care poti sa te intelegi cu oamenii cu care iesi si povestile la un pahar de vin si-o gustarica, sunt tot ce-ti doresti pentru o iesire. Daca mai e si-o muzica faina pe fundal, cu atat mai bine. Sa nu mai vorbesc de serile in care se aduna prietenii la tine si gatiti ceva, cel putin mie mi se par bestiale. Ei bine, in astfel de situatii se intampla cele mai faine istorisiri despre viata.

Cu ajutorul unui paharel, oamenii devin mai dezghetati la minte si suflet, ceea ce nu-i rau deloc. De curiozitate iti recomand sa faci o data un experiment si intr-un astfel de context sa intrebi oamenii din jurul tau “bai, voi ce va doriti? hai, fiecare sa zica trei dorinte”! Unii o sa refuze si nu intra intr-un astfel de joc, iar altii nu o sa aiba nicio problema, ba chiar ii vezi ca se bucura ca pot vorbi deschis despre ceea ce simt. Si asta e terapie!

Ce-si pot dori de fapt oamenii? Care-o fi de fapt cea mai frumoasa dorinta pe care si-o poate pune un om?

Uff.. greu de tot! N-am idee exact de ce, dar in proportie de 90% zic eu, cu totii avem cam aceleasi dorinte. Sa ne mearga bine la serviciu sau in business si sa castigam cat mai multi bani, sa intalnim persoana aia care este si intelegatoare, si buna la pat, si desteapta, si atenta, si educata, si romantica, si mama ma-sii toate calitatile din lume.. Sa vedem cele mai exotice tari, sa ne cumparam nu stiu ce lucruri, etc. Orice as enumera aici o sa vi sa para mega cunoscut, in primul rand pentru ca o buna parte din ce poate fi asezat pe un astfel de “wish list”, iti doresti si tu si prietenii tai. Asa suntem facuti, sa ne dorim aceleasi lucruri, dar stia naiba cum, cand suntem laolalta, nu ne potrivim si avem prioritati diferite! Va suna cunoscut “ne dorim lucruri diferite in viata, deci ne despartim aici”?

Rar ti-e dat sa vezi pe cineva care spune “dorinta mea cea mai mare este sa gasesc un echilibru in toate dorintele, ideile, planurile, sperantele pe care le am”! Si asta ar insemna sa te gasesti pe tine! Si-i greu, tare greu! Fiecare om are haosul din mintea si sufletul lui! Iar aceasta dorinta, pe care eu o numesc “cea mai frumoasa pe care si-o poate pune un om”, mai poate fi indeplinita si de altcineva. Ba ma tem ca e singura posibilitate spre adevarata implinire. Aia completa. Ma refer la acea persoana care apare in viata ta si iti da in mod natural un suflet de ajutor spre atingerea unui echilibru, unui tel de viata. Acea fiinta care isi doreste sa cresteti si sa va impliniti impreuna.

Dragi visatori din lumea larga, daca ne-ar lua o viata intreaga ca sa ne implinim singuri visele si ne-am intalni gata realizati si satui, care ar mai fi farmecul? Doar intreb..

Weekend fain! 🙂

#vorbedinpridvor

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *